Software voor zelfstandige subjectieve refractie door de klant

  • Geplaatst op
Software voor zelfstandige subjectieve refractie door de klant

Software die in combinatie met het compacte refractie-systeem van Nidek een volledig zelfstandige subjectieve refractie mogelijk maakt.

Het compacte refractie-systeem van Nidek is gekoppeld aan computersoftware die in staat is om volledig zelfstandig een subjectieve refractie uit te voeren. De klant kijkt door een motordrive phoropter en krijgt via een koptelefoon instructie in het Nederlands, Engels of Frans. De klant reageert op de vragen en instructies door middel van een joystick en enter knop.  

De software is in staat om tegenstrijdige antwoorden van de klant te herkennen en kan zo nodig de refractiestrategie aanpassen en een ander optotype aanbieden, net zoals de opticien dat bij een normale subjectieve refractie zal doen. De resultaten zijn bijzonder betrouwbaar. Als start data kan de oude bril gebruikt worden, of een meting met de autorefractor.  

Indien van toepassing zal aan het eind van de meting het systeem het verschil tussen de oude en nieuwe bril aanbieden aan de klant.  

Dit systeem maakt het mogelijk om bij schaarste in de bezetting toch betrouwbare oogmetingen uit te voeren en het compacte refractie-systeem neemt veel minder ruimte in beslag dan de conventionele refractie apparatuur.